Over de auteurs

ilseIlse van Ravenstein (1965) is een zeer gedreven communicatie professional. Al rond 1990 vond Ilse haar passie in interne communicatie. Dat leidde in 1993 tot de start van Involve, specialisten in interne communicatie. Met een niet te stuiten energie werkt ze sindsdien voor en met vele opdrachtgevers en collega’s aan organisatie uitdagingen met een communicatiebril op. Ilse giet haar nieuwsgierigheid al een flink aantal jaren in verkennend en toetsend onderzoek met verschillende universiteiten. Zo is ook het Trendonderzoek Interne Communicatie een initiatief van haar, evenals de Master Interne Communicatie (samen met Van Der Hilst Communicatie). Ze schreef diverse boeken zoals ICin3D (samen met Guus Kok) en 100% Consistent, de impact van impliciete communicatie (samen met Bas van Glabbeek en Mark van Vuuren).

ameikeAmeike van der Ven (1976) is een bevlogen en betrokken communicatieadviseur. Haar nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft en beweegt, bracht haar na functies in de bedrijfsjournalistiek op het pad van interne communicatie. Ameike’s kracht ligt in het verbinden van scherpe analyses en visie met een pragmatische en creatieve aanpak. Ze heeft een voorliefde voor onderwerpen die gaan over zingeving, cultuur, kernwaarden en het bouwen van bruggen tussen mensen en organisatieonderdelen. Gesprekken en dialoog staan daarin voor haar centraal. Als journalist zit het schrijven Ameike onder de huid. Dit talent zet zij graag in om via storytelling verhalen uit organisaties te halen. ‘De Gespreksfluisteraar’ is haar eerste boek, waarmee een lang gekoesterde wens het levenslicht ziet.

markMark van Vuuren (1975) is Associate Professor Organizational Communication en Opleidingsdirecteur Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. Hij onderzoekt onder andere de manieren waarop professionals betekenis verlenen aan hun werk in contexten die bol staan van technologische ontwikkelingen, en ook hoe mensen met exact dezelfde taakomschrijving totaal verschillende banen kunnen hebben. Mark werd verkozen tot beste docent van de universiteit, was visiting professor in Canada (Université de Montréal), Denemarken (Arhus Business School) en Zweden (Linkoping). Behalve wetenschappelijke artikelen schreef Mark nog boeken over job crafting (‘Mooi Werk’, met Luc Dorenbosch) en impliciete communicatie (‘100% consistent’, met Ilse van Ravenstein en Bas van Glabbeek).