Waar gaat het boek over?
Wist je dat medewerkers in organisaties zo’n 80% van hun werktijd in gesprekken zitten? Dan wil je toch dat die gesprekken van top kwaliteit zijn? Wij vragen ons af of al die gesprekken ook werkelijk waarde hebben voor de deelnemers en de organisatie. Gesprekken zijn ‘hot’. Althans als je ziet dat het ene na het andere boek over lastige conversaties, luisteren en andere gesprek gerelateerde onderwerpen de laatste paar jaren het licht ziet.
Zo veel als er over wordt geschreven zo weinig aandacht is er in organisaties voor het voeren van goede gesprekken. Daarom dus nog een ‘boek’ over gesprekken! Maar dan wel volledig gericht op de winst (of het verlies) die gesprekken organisaties (en de mensen die daar werken) opleveren. En hoe je die waarde voor je organisatie kunt helpen vergroten.
Iedereen in de organisatie is verantwoordelijk voor die goede gesprekken, maar wij zien ook een nieuwe rol ontstaan: de zogenaamde gespreksfluisteraar. Een persoon die anderen binnen de organisatie helpt om hun gesprekken te verbeteren. Deze rol past iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor gesprekken van waarde, maar is speciaal interessant voor bijvoorbeeld HR-adviseurs, verandermanagers, kwaliteitsmanagers, projectleiders, teamcoaches, communicatiespecialisten en organisatieadviseurs. Cruciaal: de ideale
gespreksfluisteraar heeft kennis van en inzicht in hoe organisaties werken
en wat mensen beweegt.
Wil jij direct aan de slag om gesprekken binnen jouw organisatie te verbeteren? Dan is dit boek het beste startpunt. Een werkboek opgedeeld in vier elementen die bijdragen aan gesprekken van waarde. Het biedt achtergronden en vooral veel praktische tools om direct aan de slag te gaan en de gesprekken binnen jouw organisatie naar een hoger plan te tillen. Kruip in de rol van gespreksfluisteraar en ‘fluister’ jouw organisatie naar gesprekken met meer waarde!
Meer weten? Kijk op http://www.degespreksfluisteraar.nl
Reacties van lezers
“In gesprekken worden meningen en feiten niet alleen besproken, maar ook geconstrueerd. Gesprekken zijn daarmee de motor voor verandering, als ook voor weerstand daartegen. Het is dan ook van groot belang om goed inzicht te hebben in de aard en het verloop van gesprekken en wat daar zoal bij komt kijken. Dit werkpakket helpt daarbij.”
(Noelle Aarts, hoogleraar Strategic Communication Universiteit van Amsterdam en Universiteit Wageningen)
“Dit boek roept de lezer – terecht – op om te investeren in het goede gesprek. Zolang die investering nog niet vanzelfsprekend is hoeven we wat mij betreft niet te fluisteren, maar is stemverheffing geoorloofd”
(Mascha Weijers, manager communicatie & marketing Dichterbij)
“Als je waarde hecht aan goede gesprekken binnen je organisatie, dan is dit een onmisbare verzameling van tips en theorieën”
(Dora Horjus, directeur COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement Aon Company)
“Inspirerend, herkenbaar, praktisch. Een verfrissende en inspirerende set werkschriften met handige toolbox, die in mijn organisatie al heeft geresulteerd in goede gesprekken tussen medewerkers en managers over hun individuele bijdrage aan de koers van de organisatie”
(Sandra Bolder, directeur Global Talent Development DNV GL)
Over de auteurs
Ilse van Ravenstein (1965) is een zeer gedreven communicatie professional. Al rond 1990 vond Ilse haar passie in interne communicatie. Dat leidde in 1993 tot de start van Involve, specialisten in interne communicatie. Met een niet te stuiten energie werkt ze sindsdien voor en met vele opdrachtgevers en collega’s aan organisatie uitdagingen met een communicatiebril op. Ilse giet haar nieuwsgierigheid al een flink aantal jaren in verkennend en toetsend onderzoek met verschillende universiteiten. Zo is ook het Trendonderzoek Interne Communicatie een initiatief van haar, evenals de Master Interne Communicatie (samen met Van Der Hilst Communicatie). Ze schreef diverse boeken zoals ICin3D (samen met Guus Kok) en 100% Consistent, de impact van impliciete communicatie (samen met Bas van Glabbeek en Mark van Vuuren).
Ameike van der Ven (1976) is een bevlogen en betrokken communicatieadviseur. Haar nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft en beweegt, bracht haar na functies in de bedrijfsjournalistiek op het pad van interne communicatie. Ameike’s kracht ligt in het verbinden van scherpe analyses en visie met een pragmatische en creatieve aanpak. Ze heeft een voorliefde voor onderwerpen die gaan over zingeving, cultuur, kernwaarden en het bouwen van bruggen tussen mensen en organisatieonderdelen. Gesprekken en dialoog staan daarin voor haar centraal. Als journalist zit het schrijven Ameike onder de huid. Dit talent zet zij graag in om via storytelling verhalen uit organisaties te halen. ‘De Gespreksfluisteraar’ is haar eerste boek, waarmee een lang gekoesterde wens het levenslicht ziet.
Mark van Vuuren (1975) is Associate Professor Organizational Communication en Opleidingsdirecteur Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. Hij onderzoekt onder andere de manieren waarop professionals betekenis verlenen aan hun werk in contexten die bol staan van technologische ontwikkelingen, en ook hoe mensen met exact dezelfde taakomschrijving totaal verschillende banen kunnen hebben. Mark werd verkozen tot beste docent van de universiteit, was visiting professor in Canada (Université de Montréal), Denemarken (Arhus Business School) en Zweden (Linkoping). Behalve wetenschappelijke artikelen schreef Mark nog boeken over job crafting (‘Mooi Werk’, met Luc Dorenbosch) en impliciete communicatie (‘100% consistent’, met Ilse van Ravenstein en Bas van Glabbeek).
Bestel hier
Wil je ook zelf aan de slag om de gesprekken binnen jouw organisatie naar een hoger plan te ‘fluisteren’? Bestel dan hier jouw exemplaar van ‘De Gespreksfluisteraar, meer waarde van gesprekken in jouw organisatie’. Wij zorgen er voor dat je jouw boek binnen 2 werkdagen in de brievenbus hebt. De kosten van het boek zijn €39,95 (incl. btw) en we rekenen geen verzendkosten.